V době, kdy má spousta lidí doma ještě vánoční dekorace a těší se bílou sněhovou nadílkou, u nás každoročně na přelomu února a března vyhlížíme Velikonoce a těšíme se na období, kdy naše zástěry nezůstávají bílé. Vejce vařená, neloupaná, barvená a potažená pryskyřicí jsou naší specialitou.
V Česku se těchto krásných batikovaných kraslic prodá jeden milion ročně. Z toho polovinu tvoří naše česká produkce ( v letošním roce jsme uvařili a nabarvili 400 000 ks vajec) a zbytek pochází z dovozu, převážně z Německa. Vejce potažená pryskyřicí ale produkujeme po celý rok. Nejsou barvená a distribuujeme je převážně do hotelů. Oproti tomu se například v Německu prodávají barevná vejce po celý rok. Souvisí to s jejich zvyklostmi a charakterem německé gastronomie.
Výhodou je, že vejce potažená pryskyřicí mají dlouhou dobu skladování. Jejich skořápka má díky našemu zpracování uzavřené póry a doba skladování je až 35 dnů.